Exposities

Kunstroute WinterWelvaart Groningen 2023

Opnieuw exposeer ik dit jaar tijdens WinterWelvaart  aan het Hoge der A 13 met een aantal van mijn keramische beelden en wandobjecten.

“De complexe wirwar van mentale processen, bespiegelingen en hersenspinsels in het menselijke brein fascineert en inspireert mij. Ik geef dit vorm door fragmenten van het hoofd te verbeelden. Het hoofd als zetel van de rede, maar ook van de waanzin.”

vrijdag 15 december: 17.00u  – 20.00u   |   zaterdag 16 & zondag 17 dec: 12.00u – 18.00u

Sterrenbeeld Kunstroute WinterWelvaart Groningen 2019

WinterWelVaart  is met duizenden bezoekers hét winterevenement  in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge-, Lage- en Kleine der A. Sterrenbeeld Kunstroute  is onderdeel van dit feeërieke evenement. Op uitnodiging van de familie Ottens exposeerde ik in hun prachtige pand aan het Hoge der A.

vrijdag 20 dec: 17.00 – 21.00 uur   |   zaterdag 21 & zondag 22 dec: 12.00 – 18.00 uur 

Expositie in Kasteel D'Aspremont Lynden in Oud Rekem, Vlaanderen

Expositie in Kasteel D'Aspremont Lynden in Oud Rekem. Het pittoreske, historische dorp in Belgisch Limburg is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Vlaanderen, Het kasteel werd gebouwd voor de adellijke familie d'Aspremont-Lynden, die vanaf de 17e eeuw van hieruit het Rijksgraafschap Rekem bestuurden.

Opening: vrijdag 4 mei 2018. 
Expositie van 5 t/m 27 mei 2018

Andere kunstenaars o.a. Patrick van Craenenbroeck, Jan Verschueren, Marifey, Maria Verstappen, Jos Dirix en Carel Huls

Astare in Beeld

Dat mijn wegen zich gekruisd hebben met Uitzendbureau Astare is niet geheel toevallig. “Kracht en kwetsbaarheid”, dat is wat ons verbindt. 

De beste zorg bieden aan kwetsbare mensen in hun herstel en ze in hun kracht zetten. Dat is de droom waar alle teamleden van Astare iedere dag aan werken. 

De combinatie van kracht en kwetsbaarheid kenmerkt ook mijn werk, zowel in materiaalgebruik waarin de afzonderlijke componenten (een mix van klei, staal, hout en glas) sterk lijken, maar de combinatie kwetsbaar is als in mijn thema's. De fragiele balans tussen binnen- en buitenkant, emoties en brein, individu en omgeving zie je ook terug in de beelden waarin ik fragmenten van het menselijk hoofd gebruik. 

Voor meer informatie: www.astare.nl of ga gerust eens langs in de Astare-vestiging: Oude Ebbingestraat 71, Groningen.

Expositie 'Beeldschoon' De Pol - vlakbij Steenwijk

Van 8 mei t/m 28 juni 2015: expositie 'Beeldschoon' is een locatie van 6000 m2 tuin en 3 galeries met kunstobjecten uit binnen- en buitenland in diverse materialen en verschillende disciplines.

Expositie Beeldschoon De Pol

Kunst in het CAH Vilentum - Dronten

Op uitnodiging van de Kunstraad Dronten een groepsexpo vanaf 17 mei t/m 29 september 2015 in het wonderschone gebouw Vilentum, De Drieslag 5, Dronten.

Expositie 'Beeldschoon' De Bult - vlakbij Steenwijk

Van 8 mei t/m 28 juni 2015: Huis ten Wolde is een Art & Wellness Hotel waar het gehele jaar wisselende exposities zijn ingericht met binnen- en buiten beelden, schilderijen en wandobjecten van 35 internationale kunstenaars.

Expositie Beeldschoon De Bult

18e editie KUNSTMAAND AMELAND

Solo-expositie vanaf zaterdag 1 t/m zondag 30 november 2014 in The Sunset tijdens de 18e editie van de Kunstmaand Ameland

Kunstmaand Ameland: natuur, kerken, musea, hotels, restaurants, galerieën en het gemeentehuis vormen samen één grote expositie van kunstenaars uit Nederland en de Scandinavische landen.

IN DE HOUTGREEP - Kunstencentrum K38 Roden

Groepsexpositie "in de houtgreep" in het Kunstencentrum Roden vanaf 21 november t/m 7 december 2014: kunstencentrumk38. Het Kunstencentrum is voortgekomen uit Stichting Galerie, kunstenaarsvereniging Verkuno en de Sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden.

Expositie ART BERKHOUT - Berkhout

Groepsexpositie in de Berkhouter Kerk Berkhout (Noord Holland) op 27 en 29 september 2014: 
Art Berkhout

Zomerexpositie Galerie de Burgerij - Vorden

Groepsexpositie in Galerie De Burgerij in Vorden van 6 juli t/m 10 augustus 2014. De galerie organiseert jaarlijks zes exposities van figuratieve en non-figuratieve kunst in wisselende stijlen van hedendaagse gevestigde nationale en internationale kunstenaars.

Galerie de Burgerij

WERELDSHOUT - Beeldhouw10daagse Havelte

Beeldhouw10daagse in Havelte op zaterdag 24 mei 2014. Locatie: Toegangspoort naar het Holtingerveld bij de Schaapskooi aan de Van Helomaweg 16 in Havelte.

Vormgevers in Hout - Bunnik

Vormgevers in Hout op 18 en 19 oktober 2014 in Fort Vechten. 
Vormgevers in Hout

GALERIE LEMFERDINGE - Paterswolde

Groepsexpositie van 22 september t/m 24 november 2013 in Landgoed Lemferdinge op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde met het thema "natuur".

KUNST AAN DE VAART - Assen

Solo-expositie kunstroute Kunst aan de Vaart in Assen op zaterdag 14 en zondag 15 september 2013. Eigenaren van de mooie karakteristieke panden aan de Vaart stellen hun ruimtes beschikbaar.

www.kunstaandevaart.nl

Zwerven door de kunst - Benschop

Groepsexpositie op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013 op het landgoed de Wilgengaarde. De Wilgengaarde organiseert jaarlijks een grootse kunstmanifestatie in het authentieke landschap van de Lopikerwaard.

Galerie Allerhanden - Bellingwolde

Groepsexpositie van 1 maart t/m 30 april 2013 met als thema "Houtkunst & Houtdesign"

NATIONALE KUNSTDAGEN - Rotterdam

Zondag 7 april j.l. werd ik in Zwolle tijdens de Regionale Kunstdagen door de jury geselecteerd voor de Nationale Kunstdagen op zaterdag 10 en zondag 11 november in de Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek.

info: www.kunstdagen.com

14e editie Vormgevers in hout - Bunnik

Groepsexpositie "VORMGEVERS IN HOUT" op 20 en 21 oktober 2012 in Fort bij Vechten (Bunnik). 

www.vormgeversinhout.nl

Atelier/galerie SUUS-ART - Tilburg

"De kunstenaar vangt de gedachtespinsels en fantasieën van zijn eigen persoonlijke reizen in zijn kunstwerken." Met het thema "reizigers" exposeerde van 4 t/m 21 oktober 2012 met andere kunstenaars in atelier/galerie Suus-Art.

info:
www.suussuiker.nl

Kunst aan de Vaart - Assen

Tijdens het Axis-festival de zesde editie van Kunst aan de Vaart in Assen op 15 en 16 september 2012. 

In deze kunstroute stellen eigenaren van mooie, karakteristieke ( bedrijfs-) panden aan de Vaart hun ruimten open voor het publiek.

info:
www.kunstaandevaart.nl

EXPOSITIE de Ouverture - Cadzand-bad

"Vergankelijkheid, Dood en Herinnering" zijn de thema's van een groepsexpositie waaraan ik deelnam van 15 juli t/m 26 augustus 2012 in Galerie de Ouverture Cadzand-bad (Zeeuws Vlaanderen).

info:
www.de-ouverture.nl

Kunstmanifestatie 'Zwerven door de kunst' - Benschop

Zaterdag 2 en zondag 3 juni 2012: kunstmanifestatie Zwerven door de kunst, in de beeldentuin van Galerie De Wilgengaarde in Benschop. De Wilgengaarde ligt in het hart van de Lopikerwaard (Utrecht). 

Info:
www.de wilgengaarde.nl

Nationale Kunstdagen - Amsterdam

Ons onderdeel van de Kunstweek 2011 deelname aan de Nationale Kunstdagen Amsterdam op 12 en 13 november 2011. Deze Kunstweek had als thema Kunst kriebelt de geest. Voor het dragende campagnebeeld van deze kunstweek en het daarbij behorende i>Jaarboek Kunstenaars 2012 koos de jury één van mijn werken: Nimbus

Bestel het Jaarboek Kunstenaars 2012www.kunstweek.nl

Expositie 'Ontmoeten: tijd & ruimte' - Moerzeke (België)

Met het thema 'Ontmoeten - tijd & ruimte' en de doelstelling om een dialoog te realiseren tussen Nederlandse en Vlaamse kunstenaars, nam ik van 12 t/m 20 mei 2012 deel aan een groepsexpositie in Moerzeke (Oost-Vlaanderen). 

Het soort werk van elke kunstenaar was bepalend voor de locatie van de expositie. Voor mij betekende dat een tentoonstelling in de Sint-Martinuskerk. Hiervoor had ik werken geselecteerd die geïnspireerd zijn op 'de stilte van het sacrale en de sacraliteit van de stilte'.

Galerie Lis Art - Heusden

Deelname groepsexpositie van 23 oktober t/m 4 december 2011 met als thema "Vrouw / Beeld".